6 Temmuz 2014 Pazar

İZMİT BELEDİYESİ-İŞKUR ÇOCUK İŞÇİLİĞİ PANELİ


İZMİT BELEDİYESİ WEB SİTESİ

06.07.2014 21:27:34 - İzmit, Örnek Belediye

İzmit Belediyesi Çocuk Hakları Masası tarafından çocuk işçiliğine dikkat çekmek için düzenlenen panelde ülkemizde 893 bin çocuk işçi bulunduğu kaydedildi.
Kocaeli Ticaret Odası'nda 2 gün süren panelde  çocuk işçiliği ile ilgili önemli konular ele alındı.
Kocaeli Üniversitesi Sosyal Hizmetler Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hakan Uçarı'nın  açılış konuşmasıyla başlayan panelin moderatörlüğünü İzmit Belediyesi Sosyal Hizmet Uzmanı Sinem Gülenç yaptı. Hacettepe Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmet Bölüm Başkan Yardımcısı Ercüment Erbay, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Emin Erarslan ve Ceren Ababay Tosyalı da panelin konuşmacıları arasında yer aldı.

ÇOCUKLAR TEHLİKEDE

Panelde çocuk işçiliğindeki durumda ele alındı. Türkiye İstatistik Kurumu'nca 2012 yılında yapılan anket sonuçlarına göre ülkemizde çalışan çocuk sayısının 6-14 yaş grubunda 292 bin kişi, 15-17 yaş grubunda da 601 bin olduğu ifade edilerek" çalışan çocukların ruhsal ve fiziksel sağlıkları tehdit altındadır. Çocuk yaşta çalışmanın; çocuklar üzerinde işitme bozukluğundan, solunum sistemi hastalıklarına, zihinsel gelişim geriliğinden, psiko-sosyal sorunlara kadar birçok olumsuz etkisi vardır" denildi.

İZMİT ÖRNEK BELEDİYE

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Çocuk İşçiliğin Önlenmesinde Yerel Kaynakların Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında 2013 yılında Kocaeli'nin de içerisinde bulunduğu 5 pilot il belirlendiği bu illerde Çocuk İşçiliği İzleme Birimleri kurulduğu, İzmit Belediyesinin çocuk dostu belediye ünvanı ve sosyal belediyecilik anlayışıyla başta Çocuk Hakları Okulu olmak üzere çocuklarla ilgili gerçekleştirdiği birçok projeyle Türkiye'de öncü olduğu da ifade edildi.

Kaynak: http://www.izmit.bel.tr/tr/modul/haberyonetimi/yazdir.aspx?k_id=1&id=12198

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder